Tips voor een perfecte badkamer:

Een fijne badkamer zonder de verbouwing? Het kan!

Ben je net verhuisd, of woon je al langere tijd in hetzelfde huis dan kan het zijn dat je niet zo tevreden bent met je badkamer, aan de grootte en de praktische indeling kan je zonder ingrijpende verbouwing weinig doen. Echter, met een paar kleine aanpassingen kan je het geheel wel opfrissen en mooier maken!

1.Vaak is het een vergeten ruimte in huis, hier een aantal praktische tips die een verbouwing kunnen schelen :

1) Maak  grondig schoon met geschikte schoonmaakmiddelem. Een schone start is het beste begin. Zorg dat je de voegen met een harde borstel schrobt, vieze voegen ogen smoezelig en grauw. gebruik waar nodig een anti-schimmelspray.

2) Groen geeft sfeer en kleur, zoek natuurlijk naar geschikte planten. Als je een raam hebt, heb je meer mogelijkheden, maar sommige planten doen het ook goed in een donkere en vochtige omgeving. Laat je zonodig adviseren bij een speciaalzaak of in het tuincentrum.

3) Werk met accessoires! Ga voor een mooi afvalbakje in een kleur die bij je badkamer of persoonlijke stijl past. Haal bijvoorbeeld ook matchende accessoires zoals een zeep dispenser, een tandenborstelbeker en een toiletborstelhouder. 

4) Hang plankjes of mandjes op. Heb je weinig opbergruimte of oogt je badkamer rommelig? Hang dan in de douchecabine of ruimte mandjes op, ga bij voorkeur voor mandjes die aan de cabine kunnen hangen of gemonteerd dienen te worden. Mandjes met zuignappen hebben de neiging slecht te blijven hangen wat tot onnodige schade of kapotte flessen kan zorgen.

2.Dichte mandjes van stoffen materiaal zijn bovendien leuk om op de vensterbank neer te zetten.

5) Maak het een plek om in te relaxen. Zachte handdoeken en een fijne badmat werken hier zeker aan mee. Zorg dat je handdoeken van hotelkwaliteit haalt, deze zijn super zacht en kwaliteit erg goed. Op deze manier kan je jarenlang plezier hebben van je aankoopt.

6) Koop nieuwe meubels. Waar mogelijk kan je nieuwe meubels aanschaffen. Als je deze nog niet hebt is het een idee om een leuke hoekkast te kopen, of wat dacht je bijvoorbeeld van een wastafelkastje? Dit kan bovendien kastruimte in andere kamers schelen, bovendien is het handig om handdoeken, voorraad aan verzorgingsmiddelen en toiletpapier bij de hand te hebben.

7) Doe iets met de muren of tegels, er zijn tegenwoordig heel erg veel opties voor het opleuken van muren en tegels in natte ruimtes. Zo is er speciale tegelverf te koop, en zelfs stickers zijn er in alle soorten en maten verkrijgbaar. 

Hierboven een aantal tips om de vaak kleine ruimte toch wat op te frissen en weer fijn in gebruik te maken.