MDF Plinten Kopen: De Complete Gids

MDF plinten zijn een populaire keuze voor het afwerken van vloeren en muren. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te installeren en verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Maar hoe kies je de juiste MDF plinten voor jouw project? In deze gids gaan we dieper in op alles wat je moet weten over MDF plinten kopen.

Waarom MDF Plinten kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overwegen om MDF plinten te kopen voor jouw project:

Duurzaamheid

MDF plinten zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen schade en slijtage, wat betekent dat ze niet snel vervangen hoeven te worden.

Verschillende Maten en Stijlen

MDF plinten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Dit betekent dat je de perfecte plint kunt vinden voor jouw specifieke project, of je nu op zoek bent naar een modern, klassiek of landelijk ontwerp.

Gemakkelijk te Schilderen

MDF plinten zijn gemakkelijk te schilderen en af te werken. Dit betekent dat je ze kunt aanpassen aan de kleuren en stijlen van jouw interieur.

MDF Plinten Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Als je MDF plinten gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw project.

Afmetingen

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van MDF plinten, zijn de afmetingen. Je moet ervoor zorgen dat je plinten kiest die de juiste hoogte hebben en passen bij de afmetingen van jouw vloeren en muren.

Profiel

MDF plinten zijn verkrijgbaar in verschillende profielen. Het profiel verwijst naar de vorm van de plint. Sommige profielen zijn eenvoudig en glad, terwijl andere meer gedetailleerd zijn en een klassieke uitstraling hebben. Kies het profiel dat past bij de stijl van jouw interieur.

De Dikte van de Plint

De dikte van de MDF plinten is ook een belangrijke overweging bij het kopen. Over het algemeen variëren MDF plinten in dikte van 12 mm tot 18 mm. Dikkere plinten bieden een robuustere uitstraling, terwijl dunnere plinten een subtielere afwerking geven.

Installatie

Een van de grootste voordelen van MDF plinten is hun eenvoudige installatie. Je hebt alleen een paar basisgereedschappen nodig om de plinten te snijden en te bevestigen. Het installatieproces omvat doorgaans het volgende:

 • Zorg ervoor dat de muren schoon en droog zijn
 • Meet de lengte van elke wand waar je de plinten wilt installeren
 • Snijd de plinten op de juiste lengte met behulp van een verstekzaag
 • Bevestig de plinten aan de muur met behulp van een kit of spijkers

Onderhoud en Reiniging

MDF plinten zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Veeg ze regelmatig af met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Als je de plinten wilt schilderen of afwerken, zorg er dan voor dat ze volledig droog en schoon zijn voordat je begint.

Voor- en Nadelen van MDF Plinten

Voordelen:

 • Duurzaam en bestand tegen schade en slijtage
 • Gemakkelijk te installeren en aan te passen aan jouw interieur
 • Verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren
 • Gemakkelijk te schilderen en af te werken

Nadelen:

 • MDF plinten zijn gevoelig voor vocht en kunnen uitzetten of kromtrekken als ze nat worden
 • Ze zijn minder duurzaam dan hardhouten plinten en kunnen na verloop van tijd slijtage vertonen
 • Sommige mensen hebben bezwaren tegen het gebruik van MDF vanwege de chemische stoffen die worden gebruikt bij de productie ervan

Als je plinten gaat kopen zoek dan een betrouwbare plinten verkoper.